Tšilli-laimi juustukook
Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
PÕHI
120 g Küpsised
50 g Kookoshelbed
1 spl Suhkur
100 g Sulatatud või
200 ml Rõõsk koor 35%
400 g Toorjuust
300 g Kondenspiim suhkruga
2 tk Laim
5 tk Želatiinileht
TŠILLI-LAIMISIIRUP
60 g Suhkur
3 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tk Värskelt riivitud laimi koor
2 tk Punane tšillikaun
Valmistamine
1. Purusta küpsised, lisa suhkur, kookoshelbed ja sulavõi. Sega ühtlaseks puruks, suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta katte valmistamiseni külma.
2. Vahusta koor, lisa toasoe toorjuust, pestud laimidelt riivitud koor ja pressitud mahl (mitte üle 1 dl). Lisa ka kondenspiim ja sega kiirelt läbi. Ära vahusta, sest ülevahustatud toorjuust läheb vedelaks.
3. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks ja sulata tilgas kuumas laimimahlas. Lase hetk jahtuda ja nirista segades toorjuustuvahule.
4. Kata koogipõhi vahuga ja tõsta neljaks tunniks kuni üle öö külmkappi tahkuma.
5. Haki tšillid, eemalda seemned ja vaheseinad, kui ei soovi äkilist siirupit. Pane potti suhkur ja pigista laimidest mahl. Kuumuta keemiseni keskmisel tulel, lisa tšilli, keeda 5–7 minutit. Sega hulka riivitud laimikoor.
6. Jahuta siirup (see läheb seistes paksemaks) ning nirista vahetult enne serveerimist koogile.
Kommentaarid (0)