Ahjuoad tomatikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
14. detsember 2015, 06:44

Ahjuoad tomatikastmes

Ahjus küpsenud oaroog tomatikastmes on suurepärane lisand lamba- või seaprae kõrvale. Parim tuleb see kuivatatud ubadest, aga võid teha ka konserveeritutest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 dl Kuivatatud oad, punased, mustad või valged
2 tk Loorberileht
Sool
Must pipar
Tšillihelbed soovi korral
400 g Purustatud tomatid
400 g Terved tomatid omas mahlas
4 tk Küüslauguküüs
4 tk Varselleri vars
1 tk Porru
4 tk Porgand
1 tl Kuivatatud pune
2 tk Mündioks
Õli
Vesi
Sidrunisektorid serveerimiseks
Sool

Valmistamine
1. Pane oad ööseks likku. Keeda loorberilehtede, soola ja pipraga koos pehmeks (u 1 tund).
2. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Viiluta kooritud porgandid, seller, küüslauk, porru. Sega kõik ahjuvormis, maitsesta soola ja pipraga, soovi korral ka tšillihelvestega.
3. Piserda üle oliiviõliga ja küpseta ahjus u 30 minutit, vajadusel kauem. Sega aeg-ajalt ja vaata, et oad ei jääks kuivale, võid katta ka pealt fooliumiga. Vajadusel lisa aeg-ajalt vett. Serveeri sidrunisektoritega.