Mahlane apelsinikana röstitud ahjujuurikategaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
14. detsember 2015, 05:22

Mahlane apelsinikana röstitud ahjujuurikatega

Kiire ja maitsev jõuluõhtusöök neile, kes peavad klassikalist hapukapsast ja seapraadi liiga rammusaks. Aasiapärane kapsasalat sobib siia kõrvale hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Keskmine porgand
4 tk Väike punapeet
1 spl Külmpress-oliiviõli
1 spl Köömned soovi korral
Sool
Must pipar
4 tk Minipihv kanafileest
MARINAAD
1 dl Apelsinimarmelaad
2 spl Veiniäädikas
KASTE
5 dl Kreeka jogurt
1 peotäis Hakitud rukola või münt

Valmistamine
1. Pane ahi sooja 190 kraadi juurde. Koori porgandid ja peedid ning viiluta. Laota ahjuplaadile. Nirista peale õli ja puista soovi korral ka köömneid. Sega ja maitsesta soolapipraga. Pane 20 minutiks ahju küpsema.
2. Sega marmelaad kausis veiniäädikaga. Pane kana suurde kaussi, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale marmelaadimarinaad, nii et kana oleks sellega kenasti koos.
3. Sega kastmeks jogurt hakitud ürtide ja vähese soolaga, jäta maitsestuma.
4. Kui juurikad on ahjus olnud 20 minutit, tõsta plaadile ka kanatükid ja küpseta veel 10 minutit või kuni kana on küps. Serveeri koos jogurtikastmega.