Röstitud pekanipähklid kollase tšillikauna, chipotle-tšilli ja meega
Kiudainerikkad toidud
14. detsember 2015, 05:26

Röstitud pekanipähklid tšilli ja meega

Selle roa puhul tuleb nii tegemise ajal kui ka pärast seda tuba tugevalt tuulutada. Aga saadud maius väärib seda vaeva.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 dl Pekanipähklid
2 tk Kollane tšillikaun
0.4 tl Santa Maria Chipotle Chili Pepper
6 spl Mesi
3 spl Vesi
Soolahelbed

Valmistamine
1. Poolita tšillikaunad, puhasta seemnetest ja valgest osast, haki peeneks.
2. Rösti pähkleid mõni minut pidevalt segades kuumal ja kuival pannil. Pane juurde tšilli ja sega kümmekond sekundit. Lisa mesi ja vesi ning sega, kuniks vesi on aurustunud ja pähklid muutuvad mesiselt kleepuvaks.
3. Kaabi pähklimaius pannilt kenasse serveerimisnõusse ning raputa peale pisut soolahelbeid. Lase jahtuda ja naudi!