Gluteenivabad retseptid

Soe tatra-suitsukanasalat 

Tiina Lebane, 14. detsember 2015, 05:58
Soe tatrasuitsukanasalat Jaan Heinmaa
See salat on ühtviisi hea nii soojalt kui ka külmalt: valmista õhtusöögiks soe salat ja seda, mis järele jääb, söö hommikul külmalt, kaaslaseks võileib. Hea ka tööle kaasa võtta.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Tatar
3 spl Õli
1 l Vesi
1 tk Puljongikuubik
250 g Külmutatud köögiviljasegu
3 tk Marineeritud kurk
300 g Suitsukana
300 g Majonees
1 tl Sool
Suhkur
Purustatud must pipar

Valmistamine
1. Loputa tatar külma veega ja nõruta. Prae tatart kuumas õlis pidevalt segades 2–3 mi nutit. Vala peale keev vesi, lisa puljongikuubik ja hauta nõrgal kuumusel 15–20 minutit. Ära palju sega, muidu muutub tatar pudruseks.
2. Kuni tatar haudub, valmista ette ülejäänud koostisosad. Vala sügavkülmast võetud köögiviljad üle keeva veega ja jäta tatra haudumise ajaks kaane alla seisma. Köögivilju keeta ei ole vaja, ennemini jäägu need kergelt krõmpsuvaks.
3. Lõika marineeritud kurgid õhukesteks viiludeks ja kana suupärasteks tükkideks. Kui tatar on valmis, sega kõik koostis ained kokku, maitsesta ja söö kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee