Troopiline kartulikook rosinatega
Koostisosad
2 dl Rosinad
2 spl Rumm
4 dl Täistera nisujahu
Jahvatatud muskaatpähkel
Sool
400 g Keedetu ja kooritud kartulid
3 tk Suur muna
2 dl Kookospiim
2 dl Pruun suhkur
2 spl Sulatatud või
KATE
1 dl Kookoshelbed
2 spl Pruun suhkur
Valmistamine
1. Leota rosinaid rummis. Sega omavahel jahu, muskaatpähkel ja sool. Vajuta keedetud kartulid ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval munad ja sega kõik korralikult läbi. Kalla juurde kookospiim, suhkur ja sulatatud või. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Lisa kuivained ning rosinad. Kalla tainas võiga määritud vormi.
2. Valmista kate. Selleks sega omavahel suhkur, kaneel ja kookoshelbed. Kalla kookospuru koogile. Küpseta kooki 170‒180 kraadi juures umbes 1 tund. Küpsust kontrolli tikuga. Kui kook kipub liialt pruunistuma, kata pealt fooliumiga. Ahjust välja võetud kooki jahuta umbes 1 tund toatemperatuuril ning tõsta siis enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.
Rohkem põnevaid kartuliretsepte leiad www.eestikartul.ee.
Kommentaarid (0)