Nädala kook

Troopiline kartulikook rosinatega 

Tuuli Mathisen, 4. detsember 2015, 07:41
Troopiline kartulikook rosinatega Tuuli Mathisen
Kartul on väärtuslik toitainete varasalv, milles leidub rohkesti vitamiine ja mineraale. Vastupidiselt levinud väärarvamusele ei tee kartul õigesti valmistatuna paksuks ja selles on vähem kaloreid kui näiteks keedetud riisis või pastas. Kartul oma neutraalse maitsega sobib paljudesse roogadesse, nii soolastesse kui ka magusatesse. 

Koostisosad
2 dl Rosinad
2 spl Rumm
4 dl Täistera nisujahu
Jahvatatud muskaatpähkel
Sool
400 g Keedetu ja kooritud kartulid
3 tk Suur muna
2 dl Kookospiim
2 dl Pruun suhkur
2 spl Sulatatud või
KATE
1 dl Kookoshelbed
2 spl Pruun suhkur

Valmistamine
1. Leota rosinaid rummis. Sega omavahel jahu, muskaatpähkel ja sool. Vajuta keedetud kartulid ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval munad ja sega kõik korralikult läbi. Kalla juurde kookospiim, suhkur ja sulatatud või. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Lisa kuivained ning rosinad. Kalla tainas võiga määritud vormi.
2. Valmista kate. Selleks sega omavahel suhkur, kaneel ja kookoshelbed. Kalla kookospuru koogile. Küpseta kooki 170‒180 kraadi juures umbes 1 tund. Küpsust kontrolli tikuga. Kui kook kipub liialt pruunistuma, kata pealt fooliumiga. Ahjust välja võetud kooki jahuta umbes 1 tund toatemperatuuril ning tõsta siis enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.
Rohkem põnevaid kartuliretsepte leiad www.eestikartul.ee.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee