Mandli-maapähkli florentiinidFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
7. detsember 2015, 05:30

Mandli-maapähkli florentiinid

Imelised klassikalised maiused, millele lisavad maitserikkust apelsinisukaad ja mesi.

Koostisosad
170 g Suhkur
50 g Mesi
120 g Või
140 g Rõõsk koor 35%
100 g Apelsinisukaad
50 g Hakitud sarapuupähklid
100 g Maapähkel
200 g Mandlilaastud
40 g Nisujahu
300 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Soojenda ahi 190 kraadini. Pane kastrulisse suhkur, mesi, või ja vahukoor, kuumuta tasasel tulel. Sega kokku apelsinisukaad, maapähklid, mandlid, hakitud sarapuupähklid ja jahu. Lisa saadud segu potti karamelli hulka ja kuumuta veel 5–6 minutit. Siis lase 5 minutit jahtuda.
2. Küpseta ümmargustes metallist või silikoonist vormides 8–10 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Võta ahjust ja jahuta 5 minutit. Eemalda vormidest.
3. Sulata šokolaad kuumaveevannil ja kasta küpsiste üks pool šokolaadi sisse.