Küpsetised

Piparkoogid 

Kertu Lukas, 7. detsember 2015, 05:55
Piparkoogid Hele-mai Alamaa
Piparkoogitaina tegemine pole põrmugi nii keeruline, kui esiotsa tundub. Katsetage!

Koostisosad
250 g Tume suhkrusiirup
170 g Suhkur
1 pk Piparkoogimaitseaine
250 g Või
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
2 tk Muna
600 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
1. Pane kastrulisse siirup, suhkur ja vürtsid, kuumuta kastrulis keemiseni. Lisa tükeldatud või riivitud apelsinikoor, sega ühtlaseks. Lase veidi jahtuda, sega siis juurde sulatatud või ja munad. Sõelu hulka jahu ning küpsetuspulber. Sega tainas läbi ja jahuta külmikus.
2. Rulli tainas lõikelaual õhukeseks. Pitsilise mustri saamiseks rulli tainal pitslinikut. Lõika tainast välja meelepärased kujundid. Küpseta 190 kraadi juures 6–7 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee