Küpsetised

Nutellapalmik 

Kertu Lukas, 7. detsember 2015, 05:32
Nutellapalmik Hele-Mai Alamaa
Õhulise jõulusaia valmistamisel on kasutatud piima, mitte vett, ning rohkelt võid. Et kõik see hea kraam ka kerkiks, on vaja päris kõvasti pärmi. Nutella aga maitseb igal pool imeliselt!

Koostisosad
2.5 dl Piim
25 g Värske pärm
0.5 tl Sool
0.75 dl Suhkur
500 g Nisujahu
90 g Pehme või
1 tk Muna
10 g Või
150 g Nutella
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sool ja suhkur. Sõelu juurde nisujahu ja lisa pehme või, sega ühtlaseks tainaks. Lase soojas kohas kerkida. Kui tainas on korralikult kerkinud, rulli see ruudukujuliseks. Määri peale Nutella ja keera rulli.
2. Nüüd lõika tainarullist kolm riba ja punu neist palmik. Lase veel veidi kerkida. Määri pealt muna ja vee seguga (1/1). Aseta keeksivormi ja küpseta 170–180 kraadi juures.
3. Kui palmik on kuldpruun ja tainas ei jää enam pätsi sisse torgatud puidutiku külge kinni, võta palmik ahjust ja määri pealt sulatatud võiga. Lase veidi jahtuda ja raputa üle tuhksuhkruga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee