Marineeritud seajalad ja sealiha tarrendis
Gruusia köök
3. detsember 2015, 06:26

Marineeritud seajalad ja sealiha tarrendis

Mujuji on meie mõistes sült. Selle vahega, et kui eestlane valab äädikat oma sülditüki peale, siis grusiin lisab selle juba kuumale lihale ja maitsete imendudes muutub roog enneolematult heaks. Kes enne pole süldist lugu pidanud, muudab pärast mujuji söömist oma arvamust. Ja nagu meiegi süldi jaoks, peab ka mujuji keetmiseks pikalt aega varuma.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 3–4 tundi keetmiseks + jahtumisaeg

Koostisosad
2 tk Seajalg
1 kg Taine seapraad
2 tk Loorberileht
15 tk Musta pipra tera
15 tk Küüsaluguküüs
1 tk Suur sibul
1.5 dl Valge veiniäädikas
2 tl Sool

Valmistamine
1. Loputa seajalg või -jalad korralikult ja tõsta koos 2–3 tükiks lõigatud seapraega veega täidetud potti. Lisa loorberilehed, pipraterad, 3–4 tervet küüslauguküünt, kooritud ja pooleks lõigatud sibul ning lase keema tõusta. Riisu hoolsalt vaht, alanda kuumust ja hauta liha 3–4 tundi. Kui liha hakkab murenema ja kontide küljest lahti kukub, on see küps ning võid poti pliidilt ära tõsta.
2. Puhasta ülejäänud küüslauguküüned, pressi puruks ning sega äädika, soola ja vähese keeduleemega. Tõsta seajalad ja lihatükid suurde kaussi, soovi korral võid liha ka väiksemateks paladeks lõigata. Vala lihale küüslaugu äädikasegu ja sega hoolikalt, et kõik lihatükid oleks ühtlaselt seguga kaetud.
3. Kui soovid rohkem tarrendit, vala potist veel pisut keeduleent peale. Lase roal toasoojas jahtuda ning maitsetel imenduda. Söö veel soojana või pane külmkappi ja söö külmalt nädala jooksul. Lisandiks sobivad rukkileib ja sinep või mõni muu vürtsikas kaste.