Kalatoitude retseptid

Seemnepaneeringus kalafileed 

Lia Virkus, 3. detsember 2015, 07:20
Seemnepaneeringus kalafileed Jaan Heinmaa
Seemnepaneeringus kalafileed on kui ise valmistatud tervislikud kalapulgad. Kala paneerimiseks valmista ette 3 taldrikut: muna, jahu ja seemnetega. Nii on valmistamine lihtne ja mugav. Krõmps seemnesegu lisab tervislikele kalapulkadele nii meile vajalikke asendamatuid rasvhappeid kui ka mõnusat pähklimaitset.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur valge kalafilee (võib olla ka sügavkülmutatud)
1 tk Muna
2 dl Nisu-, rukki-, spelta- või tatrajahu
2 dl Seemnesegu (kõrvitsa-, päevalille- või seesamiseemned)
Praadimiseks külmpressitud oliiviõli või või
TATARI KASTE
2 dl Hapukoor või türgi jogurt
1 dl Mädarõikamaitseline majonees
1 tk Keedetud muna
2 tk Marineeritud kurk
Sidrunipipar
Hakitud till

Valmistamine
1. Lõika kalafilee tükkideks ning maitsesta soola ja valge pipraga.
2. Sega ühes supitaldrikus jahu vähese soolaga. Klopi teises supitaldrikus muna teelusikatäie veega lahti.
3. Kasta kalafileed mõlemalt poolt esmalt munasse ja seejärel jahusse. Viimaks paneeri seemnesegus. Tõsta kuumale pannile ning prae võis või õlis mõlemalt küljelt kuldpruuniks.
4. Haki kastme jaoks keedumunad ja marineeritud kurk. Sega ülejäänud ainetega ja serveeri koos kalapulkadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee