Gluteenivabad retseptid

Selleri–avokaado toorsupp india pähklitega 

Lia Virkus, 3. detsember 2015, 09:12
Selleri–avokaado toorsupp india pähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Suviselt värske kõhutäis, tulvil vitamiine-mineraale. India pähklid annavad supile mõnusalt kreemja tekstuuri.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2 tundi kuni üle öö pähklite leotamiseks

Koostisosad
400 g Varsseller
2 dl India pähklid
1 tk Küüslauguküüs
4 dl Vesi
1 tk Küps avokaado
Meresool

Valmistamine
1. Leota pähkleid paar tundi kuni üle öö vees. Nõruta. Pane kõik koostisained blenderisse ja töötle püreeks. Alusta aeglasemal režiimil ja suurenda kiirust töötlemise käigus. Blenderda suppi mõne aja, nii et see muutub kergelt soojaks.
2. Pane klaaside põhja umbes ¾ dl tükeldatud varssellerit, kalla supp peale ja sega kergelt läbi. Serveeri kohe. Soovi korral võid lisada peale pisut purustatud pipart ja õhukese viilu avokaadot.