Suur kohupiima-virsikukookFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 26. november 2015 09:18
Magus paneb söömaajale korraliku punkti. Kohevast mahlasest kohupiimakoogist ei ütle ära ükski talguline.

Koostisosad
TAINAS
8 dl Täistera-nisujahu
2 dl Hele muscovado suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
200 g Või
2 tk Muna
2 dl Hapukoor
TÄIDIS
2 tk Konservvirsikud purgis (820g purk)
500 g Kohupiim
1 dl Hele muscovado suhkur
3 tk Muna
2 tl Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
16 tk
1. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 kõrvale. Ülejäänud 2/3 taina hulka sega munad ja hapukoor ning tõsta kõrgemate äärtega ahjuplaadile (30 x 40 cm) küpsetuspaberile.
2. Nõruta ja viiluta virsikud. Sega kohupiim munade ja suhkruga ühtlaseks, maitsesta sidrunikoore ja -mahlaga.
3. Lao tainale virsikuviilud ja tõsta peale kohupiimamass. Puista üle kõrvaletõstetud tainapuruga. Küpseta 200- kraadises ahjus 40–45 minutit.