Ühepajatoit kahe lihagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
30. november 2015, 06:04

Ühepajatoit kahe lihaga

Suur pajatäis ühepajatoitu rahuldab näljasemategi sööjate isu. Liha on kahte sorti ja ka köögiviljadest võid patta panna just neid, mis rohkem meeldivad.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 15 minutit

Koostisosad
800 g Kondiga seakarbonaad
1 kg Kana kintsuliha
600 g Kapsas
600 g Kartul
400 g Kaalikas
600 g Porgand
200 g Sibul
Must pipar
Sool
Loorberilehed
Küüslauk
Till
Petersell
Murulauk
Praadimiseks või
Hautamiseks vesi

Valmistamine
1. Koori juurviljad ja lõika suuremateks tükkideks, tükelda kapsas. Pruunista suure poti põhjas karbonaaditükid, maitsesta soola ja pipraga. Lisa potti tükeldatud kapsas, porgandid ja kaalikad ja kalla peale nii palju kuuma vett, et ained on kaetud.
2. Kuumuta keemiseni ja keera siis kuumus väiksemaks ning hauta kaane all 30–35 minutit. Samal ajal koori kartulid ja tükelda. Haki sibulad ja hauta võis klaasjaks. Lisa kartulid ja sibulad potti ning lase kaane all vaikselt haududa.
3. Pruunista võis kanakintsutükid ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta potti ja hauta rooga veel 10–15 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Vajadusel maitsesta. Serveeri hakitud maitserohelisega.