Gluteenivabad retseptid

Ahjutatrapuder pisikese peki ja pruuni sibulaga 

Pille Enden, 30. november 2015, 05:56
Ahjutatrapuder pisikese peki ja pruuni sibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Pisikesteks kuubikuteks lõigatud pekk sulab pudru sisse nii ära, et peale mõnusa maitse ei jää sellest märkigi. Pruunistatud sibul sobib ahjupudrule lisandiks imehästi. Kõrvale valmista suur kausitäis kurgi-tomati-sibula salatit.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Tatratang
2.5 l Kuum köögivilja- või lihapuljong
1.5 tl Sool
100 g Või
200 g Suituspekk
5 tk Keskmine sibul
3 spl Õli
SERVEERIMISEKS
Hapukoor või paks jogurt

Valmistamine
1. Kuumuta tatart 3–4 minutit võis, nii et see parajalt säriseb. Kalla ahjupotti või -vormi. Lisa kuum vesi ja sool, hästi pisikesteks tükkideks lõigatud pekk ning sega läbi.
2. Pane ahjupott 200-kraadisesse ahju ja küpseta u 30 minutit.
3. Koori ja haki sibulad ning prae pannil kuumas õlis mõõdukal kuumusel kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri putru hapukoore ja krõbeda sibulaga.