Ahjutatrapuder pisikese peki ja pruuni sibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
30. november 2015, 05:56

Ahjutatrapuder pisikese peki ja pruuni sibulaga

Pisikesteks kuubikuteks lõigatud pekk sulab pudru sisse nii ära, et peale mõnusa maitse ei jää sellest märkigi. Pruunistatud sibul sobib ahjupudrule lisandiks imehästi. Kõrvale valmista suur kausitäis kurgi-tomati-sibula salatit.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Tatratang
2.5 l Kuum köögivilja- või lihapuljong
1.5 tl Sool
100 g Või
200 g Suituspekk
5 tk Keskmine sibul
3 spl Õli
SERVEERIMISEKS
Hapukoor või paks jogurt

Valmistamine
1. Kuumuta tatart 3–4 minutit võis, nii et see parajalt säriseb. Kalla ahjupotti või -vormi. Lisa kuum vesi ja sool, hästi pisikesteks tükkideks lõigatud pekk ning sega läbi.
2. Pane ahjupott 200-kraadisesse ahju ja küpseta u 30 minutit.
3. Koori ja haki sibulad ning prae pannil kuumas õlis mõõdukal kuumusel kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri putru hapukoore ja krõbeda sibulaga.