Eesti köök

Talgusupp südame, suitsuliha ja kruupidega 

Pille Enden, 30. november 2015, 04:44
Talgusupp südame, suitsuliha ja kruupidega Jaan Heinmaa
Kuum tummine supp on just õige talguroog ja maitseb peale töötegemist imehästi. Kõrvale sobib parajalt paks leivakäär.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 1 tund leotamiseks

Koostisosad
400 g Seasüda
5 tk Porgand
1 tk Keskmine kaalikas
3 tk Mugulsibul
4 l Vesi
500 g Suitsusealiha või -ribi
3 dl Odrakruubid
9 tk Kartul
4 tk Soolakurk
Loorberilehed
Pipar
Sool
Suhkur
Pruunistamiseks õli
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Hakitud maitseroheline

Valmistamine
1. Leota seasüdant tund aega külmas vees. Kalla leotusvesi ära ning puhasta süda soontest ja kelmetest. Lõika viiludeks ja prae õlis u 10 minutit.
2. Lõika porgandid ja kaalikad kuubikuteks, haki sibul jämedalt. Kuumuta tükeldatud porgandeid, kaalikat ja sibulat kastruli põhjas kuumas õlis mõni minut. Kalla peale kuum vesi, lisa kruubid, maitseained ja loorberileht.
3. Keeda umbes 10 minutit, siis lisa praetud süda, kuubikuteks lõigatud kartul ja tükeldatud suitsuliha. Keeda veel 10 minutit. Kui kartul on pehme, lisa eelnevalt supileemes hautatud tükeldatud soolakurgi kuubikud.
4. Kuumuta supp keemiseni ja lisa vajadusel veel maitseaineid. Serveeri hapukoore ja hakitud maitserohelisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee