Siidine sidrunikook
Itaalia köök
30. november 2015, 04:58

Siidine sidrunikook

Meeldivalt tsitruseline kook näeb välja kui biskviit, kuid pakub üllatavaid maitseelamusi. Ideaalne kohvi või tee kõrvale.

Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
2 tl Värskelt riivitud sidruni koor
5 tk Toasoe munakollane
8 spl Suhkur
4 tk Toasoe munavalge
4 spl Suhkur
0.5 tl Sool
1.5 dl Extra-virgin oliiviõli
1.5 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
PINNALE
2 spl Peenike suhkur

Valmistamine
10 tk
1. Määri 24 cm lahtikäiv küpsetusvorm õliga või vooderda küpsetuspaberiga. Sega väikeses kausis jahu riivitud sidrunikoorega. Mikserda munakollased suhkruga tihkeks ja heledaks vahuks (3 minutit). Lisa oliiviõli ja sidrunimahl ning jätka mikserdamist, kuid ainult seni, kuni ained on segunenud. Ära muretse, kui segu näib kergelt tükilisena.
2. Võta suur puulusikas ja sega selle abil munamassile vähehaaval juurde jahusegu. Ära klopi ega vahusta,
ainult sega aeglaselt ja rahulikult.
3. Mikserda teises kausis munavalged soolaga valgeks vahuks. Lisa vahustades poole supilusikatäie kaupa
suhkur ja vahusta kõvaks läikivaks vahuks. Tõsta umbes kolmandik vahukogusest muna-õlisegu peale. Sega suure lusikaga kergelt läbi, et segu muutuks õhulisemaks ja kergemini segatavaks. Lisa siis ülejäänud vaht ja sega ikka endiselt ettevaatlikult, kuid siiski võimalikult ühtlaseks.
4. Kalla segu vormi ja puista ühtlaselt pinnale suhkur. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni kook on kerkinud ja pruunistunud ning keskkohta torgatud tikk tuleb välja täiesti puhtana.
5. Võta ahjust ja lase 10 minutit restil jahtuda. Eemalda vormi serv ja lase koogil enne serveerimist restil täielikult jahtuda, selleks kulub tund või isegi rohkem.