Värviline lambapada
Gluteenivabad retseptid
30. november 2015, 04:54

Värviline lambapada

Värvilisele lambapajale lisavad head mekki tomat, paprika, münt, sibul, küüslauk ja punavein. Kui sa lambalihast lugu ei pea, valmista sarnast rooga veisefileega. Kõrvale sobib nii riis kui kartul.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1–1,5 tundi ahjus

Koostisosad
1 kg Kondiga talleliha, nt ribi (või kondita talleliha 700 g)
4 tk Küüslauguküüs
3 tk Väiksem sibul
1 tk Kollane paprika
1 tk Punane paprika
1 purk Kooritud tomatid
2 dl Kuiv punane vein
4 spl Oliiviõli
2 tk Loorberileht
0.5 tl Cayenne'i pipar (või 1 värske hakitud tšilli pipar)
2 spl Kuivatatud münt
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Peenesta küüslauk. Lõika sibulad õhukesteks ribadeks. Tükelda paprikad ja liha paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja pruunista seal lihatükid portsjonite kaupa.
2. Prae ka küüslauk ja sibul. Tõsta liha ja sibul malmpotti, lisa loorber, vein ja tomatihoidise vedelik. Maitsesta soola, musta pipra, Cayenne’i pipra või tšilli ja mündiga.
3. Hauta pliidil vaevalt keevana 30 minutit ehk kuni liha on peaaegu pehme.
4. Lisa tükeldatud paprikad ja konservtomatid. Küpseta 160kraadises ahjus kaane all veel 1–1,5 tundi ehk kuni liha on täiesti pehme.