Gluteenivabad retseptid

Peedimaki 

Epp Mihkels, 24. november 2015, 07:15
PeedimakiFoto: Jaan Heinmaa
Taimne sushi-rull, mille sisse on vupsanud eestimaine keedetud või ahjus küpsetatud peet. Koos vähese õrnalt marineeritud wasabi'ga sobib peet ideaalselt riisirulli sisse ja maitsemeeli paitama.

Koostisosad
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
Wasabi
1 tk Keedetud või ahjus küpsetatud peet
2 spl Sushi-äädikas
Suhkur

Valmistamine
4-6 tk
1. Riivi peet jämedama riiviga. Eriti kaunis jääb see, kui kasutad ribastava lõikuriga riivi. Sega sushi-äädikas koos suhkruga peedi hulka.
2. Lõika norileht keskelt pooleks. Aseta poolitatud leht põigiti rullimismatile ja kanna sellele külmas vees niisutatud kätega ühtlane kiht riisi, jättes lehe ülemise ääre 1 cm laiuselt katmata.
3. Võta näpuotsaga wasabi’t ja tõmba sellega riisile 2 cm kaugusele alumisest servast õrn triip maitsestamiseks. Raputa pinnale veidi seesamiseemneid. Seejärel kata wasabiriba riivitud peedist moodustatud triibuga. Peediriba paksus võiks olla 1 cm, muidu pole rulli mugav kokku keerata.
4. Keera rull kokku ning lõika kõigepealt pooleks ja siis veel pooleks või kolmeks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee