Gluteenivabad retseptid

Jäätisesändvitš 

Lia Virkus, 23. november 2015, 03:49
Jäätisesändvitš Jaan Heinmaa
Jääkülmad jäätisekoogiampsud sõna otseses mõttes sulavad suus. Mõru biskviitpõhi ja magus vanillijäätis täiendavad teineteist kenasti. Kook sobib hästi kiiresse jõuluaega, kuna selle saab varem valmis teha ja sügavkülma panna.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 5 minutit ahjus + 3 tundi sügavkülmas

Koostisosad
BISKVIIT
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.75 dl Kartulijahu
3 spl Kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
0.5 l Vanillijäätis
SERVEERIMISEKS
Tuhksuhkur
Vaarikamoos või muu meelepärane moos

Valmistamine
1. Pane ahi 225 kraadi juurde sooja. Vooderda väiksem ahjuplaat (45 x 30 cm) küpsetuspaberiga.
2. Vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks. Sega kakao, küpsetuspulber ja kartulijahu. Sõelu kuivained munavahu hulka, samal ajal ettevaatlikult segades.
3. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju alumisel siinil umbes 5 minutit. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Laota niiske rätik peale. Lase jahtuda ja tõmba enne all olnud paber ära.
4. Lõika biskviit pooleks. Lase jäätisel veidi sulada ning määri see paksult ühele põhjapoolele. Tõsta teine pool peale. Pane kook sügavkülma vähemalt 3 tunniks.
5. Võta 10 minutit enne serveerimist toatemperatuurile ja lõika tükkideks. Sõelu peale tuhksuhkrut ning serveeri moosiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee