Gorgonzolaga täidetud metssea välisfilee
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
4 tk Metssea välisfileetükk (u 150g)
100 g Gorgonzola juust
Oliiviõli
4 cl Valge armanjakk
Või
1 tk Sibul
6 dl Punane vein
4 dl Puljong
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Tee lihatükkidele ühte külge sisselõige ja pressi neisse umbes teelusikatäis Gorgonzolat.
2. Pruunista liha pannil oliiviõlis igast kandist umbes 2 minutit. Nüüd flambeeri ehk teisisõnu tõsta hetkeks pann pliidilt näiteks lõikelauale, kalla liha peale alkohol ja süüta tikuga põlema.
3. Võta liha pannilt, pane sinna võid ja pruunista kergelt sibulad, lisa sõrmede vahel pudistatud ülejäänud juust, vein, puljong ja koor. Lase kastmel vähemaks keeda, nii et umbes pool alles jääb. Pane liha kastmesse, kata pann kaanega ning jäta tasasele tulele mõneks minutiks podisema. Maitsesta soola ja pipraga.
Kommentaarid (0)