Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 kg Põdrapraad
100 g Soolapekk
3 tk Porgand
1 tk Kaalikas
4 tk Sibul
2 tk Küüslauk
5 tk Pisem kartul
Must pipar
Muskaatpähkel
10 tk Purustatud kadakamari
Rosmariin
1 dl Vesi
Valmistamine
1. Pool pekist lõika pisemateks viiludeks, mida on hää praesse pikkida, teine pool viska suuremate viiludena aiavilja hulka.
2. Puhasta-koori porgandid, küüslauk, kaalikas, sibul ja kartulid. Lõika porgandid pooleks, kaalikas sektoriteks, sibulad neljaks, kartulid jäta terveks. Pane pannile, sekka viilutatud pekk.
3. Piki liha soolapekiga, raputa peale pipar, pisut riivitud muskaati ja kadakamarjad. Puista rosmariinitutid ka aedvilja sekka, vala juurde pisut vett ja tõsta esiteks 210kraadisesse ahju umbes 20 minutiks pruunistuma. Seejärel alanda kuumus 140 kraadini, kata liha fooliumiga (läikiv pool all) ja küpseta tihti praeleemega kastes pea 5 tundi.
4. Soojalt serveeri koos aedviljadega ja mis üle jääb, passib hästi õhukeste viiludena hommikulauale.
Kommentaarid (0)