Flambeeritud põdramaks
Gluteenivabad retseptid
11. november 2015, 07:50

Flambeeritud põdramaks

Sel kaugel ajal oli põdramaksa küpsetamine lihtne ja krutskiteta ettevõtmine. Püromaanina olen nüüdseks lisanud vahepealse tulega mängimise. Aga maitsev on ta ka nii!

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Kelmestest puhastatud maks
Piim leotamiseks
100 g Taluvõi
Sool
Must pipar
4 cl Konjak
Hapukoor soovi korral

Valmistamine
1. Viiluta puhastatud maks nii umbes sentimeetripaksusteks tükkideks. Kes selle rustikaalset maitset pelgab, võib maksa leotada paar tundi piimas (võtab liigse vere välja).
2. Aja pannil või särisema, võta piimas leotatud ja majapidamispaberiga hoolega kuivatatud maksaviilud, vürtsita soola-pipraga ja prae mõlemalt küljelt minutike.
3. Tõsta tulelt, vala peale konjak ja pane tikust põlema. Ole ettevaatlik, et ennast ja maja ei süüta! Tõsta taas tulele ja lase alkoholil karamellistuda. Tummisema toidu puhul lisa 250 grammi hapukoort, lase korraks keema tõusta, tõsta lauale ja söö kohe.