Kiudainerikkad toidud

Põldmarjapirukas toorjuustukreemiga 

Pille Enden, 16. november 2015, 04:40
Põldmarjapirukas toorjuustukreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Mahedaist marjadest pirukat serveeri vahuse toorjuustukreemiga. Muidugi võid kasutada ka vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 min + 40–45 min ahjus

Koostisosad
PÕHI
4 dl Nisujahu
1.5 dl Suhkur
150 g Või
TÄIDIS
800 g Põldmarjad (külmutatud või värsked)
2 spl Kartulitärklis
3 spl Suhkur
200 g Toorjuust
2 spl Suhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
Kaunistamiseks mündilehed

Valmistamine
1. Mõõda jahu lauale, lisa suhkur ja külm või. Haki läbi ja tõsta 24 cm pirukavormi põhja.
2. Sega 500 g põldmarju suhkru ja tärklisega. Külmutatud marjadel lase enne sulada ja nõrguda. Tõsta marjad tainale ja küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit, kuni tainas on läbiküpsenud ja kuldpruun.
3. Mikserda suhkur toorjuustu hulka. Püreeri 200 g marju ja mikserda samuti toorjuustu hulka. Vahusta koor ja sega kreemiga. Tõsta kreem jahtunud pirukale. Kaunista ülejäänud marjade ja mündilehtedega.