Kiudainerikkad toidud

Väikesed puuviljapirukad 

Pille Enden, 16. november 2015, 04:20
Väikesed puuviljapirukadFoto: Jaan Heinmaa
Väikesi praetud pirukaid saab valmistada pannil, ahju pole vajagi. Talvisel ajal serveeri neid sulašokolaadiga, suvel jäätisega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
2 dl Nisujahu
2 tl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
Söögisooda
Sool
0.5 dl Õli
0.75 dl Hapupiim
TÄIDIS
150 g Kuivatatud aprikoosid
200 g Hapukad õunad
1.5 dl Õunasiider
Praadimiseks õli
Pealeraputamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine
1. Haki kuivatatud aprikoosid väiksemaks ja tükelda õunad. Pane kastrulisse, vala peale siider, kata pott kaanega ja hauta u 20 minutit, kuni aprikoosid on pehmed ja siider peaaegu täienisti aurustunud. Suru kahvliga püreesemaks.
2. Sega jahu suhkru, küpsetuspulbri, sooda ja soolaga. Nirista hulka õli ja sega vähehaaval juurde hapupiim. Vormi tainas palliks. Rulli see jahusel laual u 30 cm kettaks, millest lõika u 10 cm läbimõõduga kettad. Tõsta igale kettale 1 sl jahtunud täidist. Niisuta tainaääred külma veega ja suru tihedalt kokku. Suru äär kahvliga kokku.
3. Kuumuta õli pannil ja prae pirukaid mõõdukal kuumusel 8–10 minutit, korra ümber pöörates, kuni pirukad on kuldpruunid. Serveeri soojalt.