Itaalia köök

Spaghetti Bolognese pirukas 

Pille Enden, 16. november 2015, 04:45
Spageti Bolognese pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Spaghetti Bolognese'i võib serveerida ka sooja piruka kujul. Kõrvale paku värsket salatit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 min + 20–25 min ahjus

Koostisosad
120 g Spagetid
1 spl Või
1 tk Muna
0.5 dl Parmesani riivjuust
1 tk Väike sibul
1 spl Õli
250 g Veisehakkliha
0.5 tk Roheline paprika
250 g Maitsestatud tomatikaste
1 tl Kuivatatud pune
1 tk Küüslauguküüs
200 g Kodujuust
1 dl Riivitud mozzarella juust
Sool
Must pipar
Suhkur
Vormi määrimiseks õli
Serveerimiseks basiilikulehed

Valmistamine
1. Keeda spagetid vastavalt pakendil olevale õpetusele ja nõruta. Tõsta tagasi potti ja sega hulka või. Lisa lahtiklopitud muna ja parmesan.
2. Haki sibul ja kuumuta pannil 4–5 minutit, lisa hakitud paprika ja hakkliha. Prae, kuni hakkliha pruunistub. Lisa tomatikaste ja pune, maitsesta soola, pipra , suhkru ja purustatud küüslauguga. Kuumuta läbi.
3. Määri 22 cm pirukavorm õliga. Tõsta spagetid ühtlase kihina vormi ja määri peale kodujuust. Tõsta peale lihasegu ja puista üle mozzarellaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit. Serveerimisel lisa basiilikulehti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee