Kiudainerikkad toidud

Roheline gazpacho ja sinihallitusjuustuga tšillikeerud 

Mari-Liis Ilover, 16. november 2015, 05:43
Roheline gazpacho ja Sinihallitusjuustu-tšillikeerud Mari-Liis Ilover

Koostisosad
ROHELINE GAZPACHO
1 tk Roheline paprika
1 tk Väike sibul
300 g Värske kurk
100 g Fenkol
100 g Rukolalehed
1 dl Vesi
1 dl Oliiviõli
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Sool
Must pipar
3 tl Valge veini äädikas
1 tk Keedetud muna
SINIHALLITUSJUUSTU-TŠILLIKEERUD
200 g Pärmilehttainas
100 g Sinihallitusjuust
1 tk Punane tšillipipar
1 spl Hakitud murulauk

Valmistamine
Roheline gazpacho
1. Tükelda paprika (eemalda eelnevalt seemnekoda), sibul, kurgid ja fenkol. Pane koos rukola ja veega blenderisse ning püreesta. Lisa oliiviõli ja püreesta veel paar minutit.
2. Maitsesta suhkru, soola, pipra ja veiniäädikaga. Kui tarvis, vedelda külma veega.
Hoia kuni serveerimiseni külmas. Serveerimiseks riivitud muna.

Sinihallitusjuustu-tšillikeerud
1. Rulli tainas kaheks 23x17 cm suuruseks ristkülikuks. Puhasta tšillipipar seemnekojast ja haki kaun hästi peeneks.
2. Pudista tainaristkülikutele sinihallitusjuust ning sellele tšilli ja murulauk. Keera mõlemad tainatükid pikemat külge pidi rulliks ja lõika 7 mm paksusteks viiludeks.
3. Tõsta keerud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni tainas on kuldne ja õhuline. Jahuta ja paki karpi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee