Kirju tomatisalat fetajuustu ja koriandripestogaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
9. november 2015, 04:30

Kirju tomatisalat feta ja koriandripestoga

Koriander ja tomat on hõrk kooslus – samaväärne tomati ja basiiliku tuttava ja turvalise kooskõlaga. Vahelduseks tasub aga mahlaseid ja magusaid tomateid vääristada võrratu koriandriga, mille tulemuseks on kerge maitsepungasid paitav salat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Erinevat värvi küpsed tomatid
200 g Fetajuust
Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar
KORIANDRIPESTO
150 g Värske koriander
1.5 dl Oliiviõli
1 dl Riivitud pecorino juust
1 dl Päevalilleseemned kergelt röstitud
2 tk Küüslauguküüs

Valmistamine
1. Töötle koriander, juust, päevalilleseemned, küüslauk ja õli köögikombainis ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Lõika tomatid viiludeks ja laota taldrikule. Tõsta peale tükeldatud fetajuust. Lisa kõige peale koriandripesto. Maitsesta soola ja pipraga, piserda oliiviõliga ja serveeri kohe.