Gluteenivabad retseptid

Kana-korma 

Lia Virkus, 9. november 2015, 05:54
Kana-korma Jaan Heinmaa
Hõrk indiapärane kanaroog on suurepärane sügistalvine kõhutäide. Maitseandjate rivi on küll pikk ja võõrapärane, aga roa valmistamine ise lihtne. Lisa tšillipipart vastavalt oma maitse-eelistustele!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kana rinnafilee
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 dl Kookoskoor
2.5 tl Riivitud ingver
2 tl Suhkur
1 tl Sool
1 dl India pähklid
3 spl Kookosrasv praadimiseks
2 dl Tomatipüree
MAITSESEGU
1.5 tl Tšillipipar
2 tl Kurkum
1 tl Vürtsköömned
1 tl Koriandriseemned
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Kardemon
0.5 tl Jahvatatud nelk
SERVEERIMISEKS
Basmatiriis

Valmistamine
1. Pane riis keema. Sega kokku maitsesegu. Koori ja tükelda sibul ning küüslauk. Lõika kanafilee kuubikuteks või ribadeks.
2. Aja kookosrasv pannil tuliseks, lisa maitsesegu ja kuumuta väiksel tulel 2–3 minutit (ära pruunista). Lisa küüslauk ja sibul ning kuumuta mõni minut. Pane pannile kanatükid ja prae segades läbi. Lisa tomatipüree ja kookoskoor. Maitsesta riivitud ingveri, soola ja suhkruga. Hauta väiksel tulel kaane all 12–15 minutit ehk kuni kanatükid on küpsed.
3. Rösti India pähkleid ahjus või pannil ja puista pisut jahtunult roale. Serveeri keedetud basmatiriisiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee