Gluteenivabad retseptid

Ricotta-pirukas sparglite, kirsstomatite ja suitsulõhega 

Tiina Lebane, 2. november 2015, 06:05
Ricotta-pirukas sparglite, kirsstomatite ja suitsulõhegaFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Värske spargel
3 dl Herned (külmutatud)
6 tk Muna
1.5 dl Kohvikoor või piim
400 g Ricotta-kohupiim
250 g Kirsstomatid
250 g Kuumsuitsulõhe
1 peotäis Värske basiilik
0.5 tl Sidrunipipar
0.5 tl Sool

Valmistamine
1. Sparglite alumise kõvema osa võid juurviljakoorijaga õhemaks koorida – nii on kindel, et pirukasse ei satu puituma kippuvaid varreosi. Lõika sparglid 3 cm tükkideks. Lase potis keema umbes 2 dl vett, vala keevasse vette sparglitükid ja herned ning keeda 1–2 minutit. Pane nõrguma.
2. Poolita kirsstomatid ja lõika kuumsuitsulõhe suuremateks tükkideks.
3. Klopi munad kergelt lahti ning lisa ricotta-kohupiim ja kohvikoor või piim. Sega hulka nõrutatud sparglid ja herned, tomatid ja kalatükid ning hakitud basiilikulehed. Maitsesta segu sidrunipipra ja soolaga.
4. Küpseta pirukat 26 cm läbimõõduga lahtikäivas pirukavormis 180kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta vormis umbes 10 minutit ja söö koos värske salatiga.