Gluteenivabad retseptid

Hiinapärane lõhesupp seentega 

Tiina Lebane, 2. november 2015, 05:52
Hiinapärane lõhe-seene suppFoto: Jaan Heinmaa
Kiire, kuid maitseelamusi pakkuv gurmeesupp valmib poole tunniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Puljong või vesi
10 tk Shiitake seen (või austerservik 4 tk)
0.5 dl Austrikaste
2.5 spl Kalakaste
1.5 tl Riivitud ingver
4 tk Kahvrilaimi leht
4 tk Paksoi (või hiinakapsa) leht
4 tk Rohelise sibula vars (või porru jupp 6 cm)
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Suhkukr
Värske koriander
300 g Lõhefilee

Valmistamine
1. Tükelda vajadusel suuremad seened. Pane puljong või vesi, seened, austri- ja kalakaste, ingver ja kahvrilaimi lehed potti ning keeda 5 minutit.
2. Tükelda paksoi või hiina kapsas ning viiluta porru või roheline sibul. Lisa potti ja keeda mõned minutid.
3. Lõika kala kuubikuteks ja pane potti. Lisa ka sidrunimahl ja suhkur ning keeda mõni minut, kuni kala on küps. Maitse ja vajadusel maitsesta veel. Rebi peale värsket koriandrit ja serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee