Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-ploomikook 

Britt Paju, 28. oktoober 2015, 09:04
Kohupiima-ploomikook
See purukoogi moodi kohupiima-ploomikook saab põnevat täiendust kookosest ja mustikatest. Võid täidist varieerida aastaaja järgi ning kasutada ploomide asemel kirsse ja musti sõstraid (sobivad ka külmutatud marjad) või rabarberit-maasikaid.

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
100 g Kaerajahu
200 g Täisteraspeltajahu
50 g Kookoshelbed
1 dl Pruun roosuhkur
120 g Või
TÄIDIS
300 g Kohupiimapasta
3 tk Muna
100 g Paksem maitsestamata jogurt
1 dl Agaavisiirup
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
1 spl Maisitärklis
1 tl Vanilliekstrakt
300 g Ploomid
100 g Mustikad

Valmistamine
1. Näpi taina koostisosad puruseguks.
2. Täidise valmistamiseks vispelda kokku vedelad koostisained, lisa sidrunikoor, tärklis, vanilliekstrakt ning kõige lõpuks kividest puhastatud ja tükeldatud ploomid ja mustikad.
3. Pressi pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm suuruse koogivormi põhja. Vala tainale kohupiima-ploomitäidis ja pudista peale ülejäänud tainapuru.
4. Küpseta 180 kraadi juures 30–35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.