Gluteenivabad retseptid

Kookose-kirsivorm 

Britt Paju, 28. oktoober 2015, 08:50
Kookose-kirsivorm  
Marjavorm, mis meenutab oma olemuselt kuulsat Prantsuse magustoitu clafoutis’d, kuid ei sisalda ei nisujahu ega piima. Kirss ja kookos sobivad kokku imehästi, võid aga lisada teisigi suvemarju.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Muna
1 dl Pruun roosuhkur
1 tl Vanilliekstrakt
2 dl Kookospiim
1 dl Riisijahu
250 g Kivideta kirsid
1 peotäis Kookoshelbed
Kookosrasv vormide määrimiseks
Roosuhkur vormide ülepuistamiseks
SERVEERIMISEKS
Külm vahustatud kookospiim

Valmistamine
1. Määri küpsetusvormid kookosrasvaga ja puista üle mõne supilusikatäie roosuhkruga. Klopi munad roosuhkruga, sega hulka vanilliekstrakt, kookospiim ja riisijahu.
2. Jaga tainas madalamatesse, 10 cm läbimõõduga vormidesse ja pane igasse vormi võrdselt kirsse. Puista kõige peale kookoshelbeid ja küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit.
3. Kui soovid valmistada magustoitu suures ahjuvormis, pikenda küpsetusaega 10–15 minutit. Magustoit peab jääma seest tahe, kuid mitte kuiv. Serveeri külma vahustatud kookospiimaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee