Gluteenivabad retseptid

Ahvatlev apelsin 

Erle Jõema, 27. oktoober 2015, 13:56
Ahvatlev apelsinFoto: Tuuli Mathisen
Apelsinid on väga C-vitamiini rikkad, aga see pole veel kõik. Need mahlased viljad on täis fütotoitaineid, näiteks limonoide ja flavonoide, mis on abiks erinevate vähiliikide ja paljude teiste haiguste ennetamisel. Mahlased apelsinid sobivad suurepäraselt vahepalaks või smuuti sisse, kindlustades küllastustunde pikemaks ajaks. Smuutile lisavad rammusust india pähklid. Talveperioodil kasuta apelsinide asemel puhastatud mandariine (umbes 5 dl tükeldatud mandariine). Mandariin on üks väheseid puuvilju, millel pole jahutavat toimet ja seega ei tekita see ka talvisel ajal külmatunnet.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Apelsin
1.4 dl India pähklid
1 dl Kookospiim
2 tl Agaavisiirup (soovi korral)
5 tk Jääkuubik
Peale granaatõunaseemned

Valmistamine
1. Leota india pähkleid 15 minutit vees.
2. Koori ja tükelda apelsinid ning eemalda seemned.
3. Pane kõik koostisosad, välja arvatud granaatõunaseemned, blenderisse ja blenderda suurel kiirusel, et purustada apelsinide kiulised kestad. Kui soovid jahedamat smuutit, lisa ka jääd või hoia valmis smuutit külmkapis kaanega kaetud purgis umbes 30 minutit. Serveerimisel kaunista granaatõunaseemnetega.