Gluteenivabad retseptid

Lambalihatšilli kikerherneste ja baklažaaniga 

Britt Paju, 26. oktoober 2015, 05:38
Lambalihatšilli kikerherneste ja baklažaanigaFoto: Britt Paju
Mõnus külma ilma hautis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
300 g Lambahakkliha või taine lambaliha (nt abatükk)
1 1k Hakitud sibul
4 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Väiksem tükeldatud baklažaan (u 220 g)
1 tk Hakitud punane paprika
400 g Tükeldatud konservtomatid
400 ml Vesi
400 g Konserveeritud või enne keedetud kikerherned
1 tl Harissa
2 cm Kaneelikoorejupp
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tk Purustatud vürtsitera
0.25 tl 100% kakaopulber
Sool
Must pipar
Petersell

Valmistamine
1. Pruunista pannil õlis hakkliha ja sibul, lisa küüslauk ja baklažaan, sega veel 8 minutit või kuni köögivili pehmeneb. Pane sekka hakitud paprika ja maitseained. Sega pisut, lisa tomatid ja vesi. Lase kaane all vaiksel tulel 45 minutit podiseda. Lisa kikerherned, sega ja kuumuta veel 5 minutit ilma kaaneta tugevamal tulel, et liigne vedelik aurustuks.
2. Serveeri riisi või bulguriga, puista peale peterselli.
HEA TEADA!
Lambahakkliha puudumisel lõika lambaliha  tükkideks ja aja läbi hakklihamasina või peenesta köögikombainis (mitte liiga peeneks!). Kui lambaliha pole, kasuta veiseliha. Hea taimetoidu saad, kui jätad liha välja ning vähendad vedelikukogust ja hautamisaega poole võrra.