Gluteenivabad retseptid

Koores hautatud šampinjonid 

Tuuli Mathisen , 26. oktoober 2015, 06:57
Koores hautatud šampinjonid
Lihtne ja samas hästi põnev Gruusia köögist pärit roog, kus mahedad šampinjonid saavad maitset nii rikkalikust koorekastmest kui ka erinevatest vürtsidest. Tulemus saab ootamatult maitsev.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Šampinjonid
200 ml Rõõsk koor 35%
5 tk Nelgitera
10 tk Musta pipra tera
1 tk Kaneelikoor
2 tk Loorberileht
Sool
Must pipar
Värskelt hakitud till ja petersell
Õli

Valmistamine
1. Puhasta seened ja lõika pooleks või viiludeks. Väiksemaid seeni võid hautada tervena. Aseta nelgi- ja pipraterad teesõela või marli sisse, et saaksid need pärast seest välja tõsta.
2. Kuumuta pannil õli ja prae seeni paar minutit. Et seened saaksid kuldse jume, ära neid algul veidi aega sega. Maitsesta seeni soola ja pipraga.
3. Kalla peale koor ning lisa vürtsid, loorber ja kaneelikoor. Hauta madalal kuumusel kaane all umbes 30 minutit, siis võta kaas pealt ära ja lase haududa veel 10‒15 minutit, et koorekaste veidi kokku keeks.
4. Tõsta vürtsid välja, maitsesta kastet vajadusel veel soolaga ning lisa värsket hakitud peterselli ja tilli. Serveeri kohe.