Klassikaline munapuder
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
8 tk Muna
Sool
Must pipar
50 g Või
Maitseroheline
Valmistamine
1. Löö munad suuremasse kaussi ja klopi kahvliga, kuni mass on ühtlane. Aseta madala kuumusega pliidile keskmise suurusega pann ja lase võil seal sulada. Ära pruunista. Kui või on sulanud ja hakkab kergelt mullitama, kalla pannile lahtiklopitud munad. Lase esmalt mõned sekundid kuumeneda ja hakka siis spaatliga liigutama. Liialt hoogsalt läbi segada ei ole mõtet.
2. Väldi pruunistumist ja vajadusel vähenda kuumust. Muna peab parajalt hüübima.
3. Tõsta pann tulelt siis, kui munapuder on veel läikiv ja mõnest kohast osaliselt hüübimata, sest muna küpseb edasi ka siis, kui on pannilt ära tõstetud.
4. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral paku kõrvale meelepäraseid lisandeid. Puista peale hakitud maitserohelist. Serveeri röstitud saiaga. Sool ja pipar lisa alles lõpus. Soola lisamine kohe alguses muudab munapudru vesiseks.
Kommentaarid (0)