Klassikaline munapuderFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
26. oktoober 2015, 06:29

Klassikaline munapuder

Munapuder võib tunduda lihtsa ja kiire hommikusöögina, kuid maitsva ja mahlase munapudru valmistamiseks on vaja teada paari olulist nippi. Kui neid järgida, siis võib olla kindel, et uus lemmik hommikulauale on sündinud. Lisandeid võid valida vastavalt soovile. Suvisel ajal, kui ürdid värsked, kasuta ohtralt neid. Tugevama eine soovijad võivad munapudrule lisaks pakkuda ahjus krõbedaks küpsetatud peekonit, laste lemmik on kindlasti riivitud juust, mis kuumal munaroal ära sulab jne.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 tk Muna
Sool
Must pipar
50 g Või
Maitseroheline

Valmistamine
1. Löö munad suuremasse kaussi ja klopi kahvliga, kuni mass on ühtlane. Aseta madala kuumusega pliidile keskmise suurusega pann ja lase võil seal sulada. Ära pruunista. Kui või on sulanud ja hakkab kergelt mullitama, kalla pannile lahtiklopitud munad. Lase esmalt mõned sekundid kuumeneda ja hakka siis spaatliga liigutama. Liialt hoogsalt läbi segada ei ole mõtet.
2. Väldi pruunistumist ja vajadusel vähenda kuumust. Muna peab parajalt hüübima.
3. Tõsta pann tulelt siis, kui munapuder on veel läikiv ja mõnest kohast osaliselt hüübimata, sest muna küpseb edasi ka siis, kui on pannilt ära tõstetud.
4. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral paku kõrvale meelepäraseid lisandeid. Puista peale hakitud maitserohelist. Serveeri röstitud saiaga. Sool ja pipar lisa alles lõpus. Soola lisamine kohe alguses muudab munapudru vesiseks.