Küpsetised

Sõrnikud õuna ja pohlaga 

Pille Enden, 19. oktoober 2015, 04:30
Sõrnikud õuna ja pohlagaFoto: Jaan Heinmaa
Klassikalised sõrnikud on saanud hapuka maitse ja mahlasuse õunast ja pohlast. Kaerakliid on jahu asemel tervislikum valik.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit taina seismiseks + 10 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Rasvasem teraline kohupiim
3 tk Munakollane
2 dl Kaerakliid
4 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Sool
2 tk Keskmine õun
1 dl Pohlad või jõhvikad
Praadimiseks võid või õli

Valmistamine
1. Klopi munakollased lahti ja sega kohupiimaga. Lisa suhkrud ja sool. Sega hulka kaerakliid, pohlad ja riivitud õun ning lase tainal pool tundi seista.
2. Küpseta pigem madalal kuumusel võis kuldpruuniks, paar minutit kummaltki poolt.
3. Pane 180-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit. Söö marjade, moosi ja/või hapukoorega.