Ramen supp shiitake seentega
Gluteenivabad retseptid
19. oktoober 2015, 04:32

Ramen supp shiitake seentega

Jaapanipärase nuudlisupi puljong saab oma eripärase umamimaitse kuivatatud shiitake seentest ja kombu vetikatest. Kombu on vetikasort, mida saab eksootiliste toiduainete kauplustest. Kui kombut ei õnnestu hankida, kasuta topeltkoguses kuivatatud shiitake seeni.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
DASHI EHK JAAPANI PULJONG
1 l Vesi
20 g Kombu
7 tk Shiitake seened (kuivatatud)
SUPP
2 tk Porgand
5 tk Rohelise sibula vars
4 tk Muna
250 g Paksoi
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Šalottsibul
Vokkimiseks röstimata seesamiõli
125 g Aasiapärased nuudlid
2 spl Misopasta
SERVEERIMISEKS
Tšillihelbed
Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Pane potti vesi, kombu ja seened ning lase 15 minutit seista. Kuumuta puljong keemiseni, tõsta kohe pliidilt ära ja lase 15 minutit kaane all maitsestuda.
2. Vala puljong läbi tiheda riidega kaetud sõela. Keera riie kokku ning pigista kombust ja seentest välja nii palju maitsvat vedelikku, kui saad.
3. Sega väike osa kuuma puljongit misopastaga. Lisa see puljongile, sega läbi ja maitse. Kui tundub vajalik, lisa veel misopastat.
4. Kombut enam tarvis ei ole, aga pehmenenud seened lõika viiludeks. Ribasta porgandid. Haki roheline sibul. Keeda viie-minuti-munad (pehme sisuga).
5. Lõika paksoi lahti nii, et alumine valge osa ja ülemised lehed on eraldi. Alumine valge osa lõika väiksemaks. Viiluta küüslauk ja šalottsibul. Kuumuta vokkpannil seesamiõli. Tõsta pannile küüslauk, sibul ja paksoi alumised valged osad. Voki kergelt läbi. Lisa paksoi rohelised lehed ja voki veel minutijagu.
6. Valmista nuudlid vastavalt pakendi juhistele.
7. Serveerimiseks tõsta kaussidesse kulbiga puljongit. Lisa nuudlid, porgandid, paksoi ja seened ning igasse kaussi üks poolitatud muna. Raputa peale rohelist sibulat.
8. Puista peale tšillihelbeid ja kui soovid soolasust lisada, nirista supisse veidi sojakastet.