Magustoidud

Trühvlid 

Eili Taavits, 8. oktoober 2015, 07:23
TrühvlidFoto: Juta Kübarsepp
Vahel juhtub, et eelmisest päevast jäi kooki üle. Või ei kerkinud mõni koogipõhi piisavalt või ei tulnud lihtsalt välja. Sellised “jäägid” sobivad hästi erinevate trühvlite ja klassikaliste rummikookide põhjaks.

Koostisosad
Valmis biskviit
Kakao
Kuivatatud banaanilaastud
Kookoshelbed
Meelepärased lisandid (pähklid, seemned, kuivatatud puuviljad)
Soovi korral rumm või konjak
Maitsestamata jogurt

Valmistamine
1. Pudista biskviit sõrmede vahel peeneks. Purusta köögikombainis banaanilaastud. Sega kokku biskviidipudi, purustatud banaanid, kakao, nõrutatud (laktoosivaba) koorejogurt. Vajadusel lisa kas suhkrut, mett, datleid või muud magustajat.
2. Vormi saadud massist käte vahel meelepärase suurusega pallikesed. Valmis pallikesed veereta läbi kookoshelveste, purustatud banaanilaastude või kakaopulbri.
3. Hoia enne maiustamist mõned tunnid külmas: mida kauem laagerdub, seda paremaks läheb.