Gluteenivabad retseptid

Punapeedi brownie Red Velvet 

Eili Taavits, 12. oktoober 2015, 03:57
Punapeedi brownie “Red Velvet”Foto: Juta Kübarsepp
Naudi küpsetist koos aromaatse lilleteega!

Koostisosad
TAINAS
1 tk Keskmine peet
2 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Päevalilleõli
3.5 dl Tatrajahu
2 tl Küpsetuspulber või sooda
2 tl Kaneel
1 tl Vanill
1 dl Maitsestamata jogurt
KATE
250 g LaCrema maitsestamata laktoosivaba jogurt
2 tl Toorkakao
4 tl Suhkur

Valmistamine
1. Koori ja riivi toores punapeet. Vahusta munad suhkru ja vanilliga. Sega munavahu hulka peet, õli ja jogurt.
2. Ühenda kuivained ja sega tainasse. Jaga tainas muffinivormidesse. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Lase jahtuda, tõsta serveerimisalusele.
3. Sega (laktoosivaba) jogurt, suhkur ja kakao ühtlaseks kreemiks ning määri koogikestele. Kaunista meelepärasel viisil, kasutades näiteks erinevate söödavate lillede kuivatatud kroonlehti (kibuvitsad, rukkililled, kressid).