Aasiapärane riisinuudlisupp kana ja köögiviljagaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
12. oktoober 2015, 04:21

Aasiapärane riisinuudlisupp kana ja köögiviljaga

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Riisinuudlid
500 ml Kanapuljong
150 g Kanafilee
1 tk Suur porgand
0.5 tk Suvikõrvits
1 peotäis Röstitud ja hakitud maapähklid
1 peotäis Mungoaidud
1 tk Paksoi või muu meelepärane kapsaline
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 spl Punane Tai karripasta
3 spl Tai kalakaste
2 spl Pruun suhkur
0.5 tk Laimi
Hakitud punane tšillipipar (soovi korral)
Roheline sibul
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Vala nuudlid keeva veega üle ning lase mõni minut seista. Kurna ja loputa külma veega.
2. Tõmba köögiviljakoorijaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad laastud ning lõika need pikkupidi peenteks ribadeks.
3. Viiluta kanafilee. Kuumuta potis pisut õli ning lisa küüslauk ja karripasta. Sega mõne minuti jooksul, siis vala peale puljong, lisa kalakaste, pähklid ja suhkur ning sega läbi. Nüüd viska sekka kana ja köögiviljad ning lase veel kuni 5 minutit podiseda. Võta tulelt, lisa mungoaidud ja maitsesta laimimahlaga.
4. Aseta taldrikusse nuudliports ja tõsta juurde köögiviljade ja kanaga supp. Puista peale hakitud koriandrit ja rohelist sibulat.
HEA TEADA!
Riisinuudlid jäävad kõige paremad, kui need vahetult enne sööma asumist valmis leotad. Kasuta kas omakeedetud või mahedast puljongikuubikust valmistatud puljongit. Viimase leiad ökokauplustest.