Kiudainerikkad toidud

Energiasalat odrakruupide ja ahjupeediga 

Britt Paju, 12. oktoober 2015, 05:41
Energiasalat odrakruupide ja ahjupeedigaFoto: Britt Paju
Kontorisse kaasavõtmisel võid panna kruubid ja värske salatimaterjali eraldi karpidesse ja vahetult enne söömist kokku segada – siis hoiab salat paremini vorm.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 dl Odrakruubid
5 dl Vesi
2 tk Väiksem küpsetatud peet
1 tk Sellerivars
1 tk Küüslauguküüs (soovi korral)
5 tk Hakitud päikesekuivatatud tomat
5 tk Poolitatud kirsstomat
2 peotäit Rukola
4 spl Granaatõunaseemned
KASTE
0.5 tl Dijoni sinep
1 tl Mesi
1 tl Punaveiniäädikas
4 spl Külmpress oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Leota kruupe külmas vees pool tundi ja seejärel keeda u 25 minutit, kuni need on pehmed, aga siiski krõmpsuga. Kurna.
2. Sega kokku kaste, viiluta õhukeselt seller ja haki küüslauk. Sega pool kastmest ning seller-küüslauk soojade kruupide hulka. Lase jahtuda.
3. Nüüd sega salati hulka rukola ja tomatid, lisa kooritud ja sektoriteks lõigatud peet, nirista peale veel pisut kastet ja puista granaatõunaseemneid ja petersellilehti.
4. Peetide küpsetamiseks puhasta need hoolega, kuid ära koori. Mässi fooliumisse ja lase 180kraadises ahjus 40–50 minutit küpseda. Küpsepeedid säilivad külmkapis vähemalt 5 päeva – valmista korraga rohkem ja koori vahetult enne kasutamist.
5. See taimne salat pakatab energiast, kuid soovi korral võid seda täiendada ka näiteks pehme kitsejuustu või pannilt läbi käinud chorizotükkidega.