Gluteenivabad retseptid

Toortatrapuder parmesani, oliiviõli ja soolahelvestega 

Tuuli Mathisen, 12. oktoober 2015, 04:23
Toortatrapuder parmesani, oliiviõli ja soolahelvestegaFoto: Tuuli Mathisen
Toortatar on hommikupudruks väga maitsev ja ühtlasi ka tõeliselt tervislik valik. Toortatart söövad sageli ka need, kellele muidu tavaline tatar ei maitse ‒ eriti siis, kui nad ei tea, et tegemist on tatraga. Et tatras sisalduvad kasulikud ained säiliksid võimalikult hästi, võib kasutada keetmise asemel pikka leotamist ja siis tatart enne söömist veidi soojendada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 dl Toortatar
Soolahelbed
Oliiviõli
Parmesan

Valmistamine
1. Pane tatar eelmisel õhtul likku. Kalla sellele peale nii palju vett, et tatar oleks üleni kaetud.
2. Hommikul loputa tatart voolava veega ja nõruta.
3. Tõsta kastrulisse ja kuumuta umbes 40 kraadini ‒ nii säilivad tatra kasulikud omadused eriti hästi.
4. Nirista peale oliiviõli ning puista üle soolahelveste ja riivitud parmesaniga. Serveeri kohe.