Pavlova õunakreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
12. oktoober 2015, 03:36

Pavlova õunakreemiga

Pavlova on maailma magustoitude klassika, aga hapuka õunapüreega vahukoorekate teeb sellest laheda ja mõnusa järelroa. Kaunista pidulikul puhul hapukate kodumaiste marjadega ‒ põldmarjad või sõstrad on imehead! 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1,5 tundi ahjus + 30 minutit jahtumiseks

Koostisosad
BESEE
4 tk Munavalge
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
2.5 dl Suhkur
1 spl Maisi- või kartulitärklis
TÄIDIS
1 tk Sidrun
3 tk Õun
0.5 spl Vanillsuhkur
3 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTAMISEKS
Põldmarjad, kirsid või sõstrad

Valmistamine
1. Vahusta munavalged sidrunimahla ja näpuotsatäie soolaga kõvaks valgeks vahuks. Vaht peab olema nii kõva, et kui kauss tagurpidi pöörata, ei kuku vaht sellest välja.
2. Vahusta vähehaaval hulka suhkur, kuni munavalgevaht on kaunilt läikiv. Sega hulka maisi- või kartulitärklis. Eelkuumuta ahi 120 kraadini.
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota munavalgevaht ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) paberile. Pane besee ahju ja küpseta 70 minutit.
4. Lülita ahi välja ja jäta besee lahtise uksega ahju jahtuma.
5. Pese sidrun ja riivi poole sidruni koor. Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks.
6. Keeda õunu koos sidrunist pressitud mahla, riivitud sidrunikoore ja vanillsuhkruga, kuni saad õunamoosi. Väikesed õunatükid võiksid siiski moosi sisse jääda. Lase jahtuda.
7. Vahusta koor ja sega hulka jahtunud õunamoos. Tõsta besee serveerimisalusele ja laota peale õunamoosi vahukooresegu. Kaunista marjadega.