Gluteenivabad retseptid

Ürdi-mascarponetäidisega forell 

Lia Virkus, 5. oktoober 2015, 05:10
Ürdi-mascarponetäidisega forellFoto: Jaan Heinmaa
Sellise hõrgu lõheroa saad vajadusel varem ette valmistada ja hoida ahju panemiseni külmkapis. Serveeri keedetud riisi, kinoa või kuskussi ja värske rohelise salatiga.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Väiksem forellifilee
1 tk Porru
5 spl Või
1 peotäis Petersell
1 peotäis Estragon
1 peotäis Basiilik
2 peotäis Beebispinat
100 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
50 g Parmesan
Sool
Must pipar
Küpsetusnöör

Valmistamine
1. Küpseta viilutatud porrut pannil võis, kuni see pehmeneb, aga veel ei pruunistu (u 20 min). Suurenda lõpu poole kuumust, et vedelik aurustuks. Lisa hakitud ürdid, spinat ja mascarpone, lase podiseda veel 3–4 minutit.
2. Sega hulka värskelt riivitud parmesan. Maitsesta ka soola ja musta pipraga. Lase jahtuda.
3. Määri ahjuvorm võiga, pane vormi 3–4 küpsetusnööri, millele tõsta üks lõhefilee, nahapool all. Laota sellele porrusegu. Tõsta peale teine lõhefilee. Seo pealt nööridega kinni.
4. Küpseta ahjus 220 kraadi juures u 20 minutit või mõni minut kauem, kuni kala küps.