Praekala rukkipaneeringus ja marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
5. oktoober 2015, 04:02

Praekala rukkipaneeringus ja marinaadis

Väikeses rukkijahupaneeringus maitseb praetud värske kala lihtsalt imeliselt! Kui korraga ära süüa ei jaksa, valmista peale marinaad ning järgmisel päeval ootab ees täiesti uus maitseelamus.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Marinaadis 1 päev

Koostisosad
1 kg Meritint, räim, lest või ahvenafilee
1 spl Meresool
1 tl Valge pipar
2 dl Täisterarukkijahu või tatrajahu
Või või õli praadimiseks
Sidrun serveerimiseks
MARINAAD
1 l Vesi
1 tk Suur sibul
1 tk Porgand
2 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tk Loorberileht
3 tk Vürts
2 tk Must terapipar
2 sl Äädikas 30%

Valmistamine
1. Puhasta kalad ja pese need seejärel veel üle. Kuivata köögipaberiga.
2. Sega  jahu soola-pipraga, veereta kalu jahus ja prae pannil võis või õlis mõlemalt poolt krõbedaks. Pigista kohe
kalale sidrunist mahla peale ja naudi!
Kui kalu jääb järele, keeda neile peale marinaad.
1. Marinaadi valmistamiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa viilutatud porgand ja mõne minuti pärast õhukesed sibularattad. Lisa ka sool, suhkur, pipar, vürts ja loorber.
2. Keeda umbes  5 minutit või kuni porgandirattad on enam-vähem pehmed. Sega hulka äädikas.
3. Lao kalad sibula ja porgandiratastega kihiti kaanega suletavasse anumasse ja kalla peale kuum marinaad.
4. Lase jahtuda, kata kaanega ja hoia järgmise päevani külmas. Külmast võttes on kala mõnusas kerges tarrendis.