TatrapilaffFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
5. oktoober 2015, 05:21

Tatrapilaff kalkunilihaga

Toekas tervislik kõhutäis, mida võid valmistada nii toor- kui ka pruuni tatratanguga. Siin on kasutatud tõelise usbekkide pilafi valmistamise põhimõtteid. Toortatar annab roale maheda pähklise maitse. Pilafi sisse sobib ükskõik milline meelepärane liha. Maitseelamuse suurendamiseks võib lisada kukerpuu värskeid või kuivatatud marju (poes müüakse neid barbarissimarjade nime all).

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi

Koostisosad
500 g Kalkuniliha
2 tk Porgand
2 tk Sibul
6 dl Vesi
2 tl Sool
1 tl Kurkum
4 dl Toortatra- või pruun tatratang
Must pipar maitse järgi
Maitseroheline
5 sl Külmpressoliiviõli
5 tk Küüslauguküüs

Valmistamine
1. Kuumuta oliiviõli 3-liitrises malmpotis. Lisa tükeldatud kalkuniliha ja prae veidi. Lisa tükeldatud porgandid ja prae veel. Seejärel lisa hakitud sibulad ja prae veel 5 minutit. Siis lisa 6 dl vett ja kui kõik läheb keema, siis lisa sool, pipar ja kurkum ning sega.
2. Vala pestud tangud potti jaokaupa, et liha ja köögiviljad oleksid kaetud ühtlase tangukihiga. Enne lõplikku valmimist ära pilaffi rohkem sega!
3. Lase uuesti keema ja hauta madalal kuumusel ilma kaaneta. Kui vesi on pinnalt aurustunud, lisa  üüslauguküüned ja pane kaas tihedalt potile peale. Hoia nõnda kõige madalamal kuumusel 20 minutit.
4. Lülita kuumus välja ja lase veel 10 minutit seista. Sega nüüd pilaff korralikult läbi ja aseta vaagnale. Raputa peale maitserohelist ja serveeri soojalt koos aedviljasalatiga.