Pirni-banoffe väikese kiiksugaFoto: Meeli Küttim
Küpsetised
5. oktoober 2015, 05:03

Pirni-banoffe väikese kiiksuga

Klassikaline banoffee valmistatakse küpsisepõhjale, mille peale pannakse keedetud kondenspiim, banaaniviilud ja vahustatud vahukoor. Proovi kindlasti ka meie õhulisemat versiooni pirni ja vahukoore-jogurtivahuga.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit külmas

Koostisosad
PÕHI
300 g Digestive'i küpsised
100 g Sulatatud või
TÄIDIS
397 g Keedetud kondenspiim (1 purk)
250 g Rõõsk koor 35%
150 g Kreeka jogurt
4 tk Kompotipirn

Valmistamine
1. Vooderda lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Purusta küpsised hästi peeneks ja sega sulavõiga. Vajuta küpsisepuru tihedalt vormi põhja ja paari sentimeetri kõrgusele äärtele.
2. Hoia pool tundi külmas.
3. Määri keedetud kondenspiim ettevaatlikult põhjale. Laota peale viilutatud pirnid. Vahusta vahukoor, sega Kreeka jogurtiga ja kata kook.
4. Riivi peale tumedat šokolaadi. Eemalda ettevaatlikult lahtikäiv vorm. Pane alusele ja kook on nautimiseks valmis.