Kamapõhjal kapsakodujuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. oktoober 2015, 05:07

Kamapõhjal kapsa-kodujuustupirukas

Kamajahu sobib suurepäraselt ka pirukatainasse, täiendades oma maitsega mahedat kapsatäidist.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 20‒30 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
250 g Või
250 g Kodujuust
2.75 dl Tartu Mill kamajahu
2.75 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur
200 g Riivjuust
TÄIDIS
1.25 kg Valge peakapsas
4 tk Muna
2 dl Hapukoor
1 tl Sool
1 tl Suhkur
Must pipar
Hakitud till

Valmistamine
1. Hõõru toasoe või ja kodujuust ühtlaseks. Lisa jahud, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
2. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks (umbes 20‒25 minutit). Maitsesta soola, suhkru ja tilliga ning nõruta sõelal kuivaks. Kui soovid pirukale kaunistusribasid, pane veerand tainast kõrvale.
3. Ülejäänud tainas suru ahjuplaadi (60x40 cm) põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale.
4. Sega munad ja hapukoor, maitsesta vähese soola ja pipraga ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200-kraadises ahjus 20‒30 minutit.